Bouw Kop Sloot met 40 gezinswoningen in Amsterdam Nieuw-West gestart

Kop Sloot is een woongebouw in Amsterdam-West met 40 huurwoningen voor gezinnen. Het ontwerp bouwt voort op de ideeën van de tuinstad en geeft daar een eigentijdse invulling aan. Het ontwerp biedt ruimte voor ontmoeten, spelen en groen en zoekt daarbij steeds de interactie op tussen binnen en buiten. De bouw is eind 2022 gestart.

 

De Amsterdamse tuinstad verandert: verouderde woningen worden vernieuwd, buurten worden verdicht en de openbare ruimte wordt heringericht. De hedendaagse tuinstad vraagt om betaalbare woningen in de sociale huur en het middensegment voor onder andere gezinnen, die bijdragen aan de levendigheid en sociale veiligheid in de buurt.

 

Gezinnen kiezen steeds vaker om in de stad te blijven wonen. Ze hebben eigen woonwensen zoals veilige speelplekken voor de kinderen en goed zicht op de buitenruimtes vanuit de woningen. In het nieuwe woongebouw Kop Sloot dat wordt ontwikkeld door Eigen Haard en Hillen & Roosen komen 40 woningen voor grote en kleine gezinnen in de sociale- en middenhuur.

 

Het ontwerp van ANA architecten omvat 5 verschillende woningtypes, waaronder 8 tweelaagse woningen op de begane grond. Kop Sloot biedt zo ruimte aan bewoners van diverse leeftijden en levensfasen. In de plint van het gebouw worden bedrijfsruimtes gerealiseerd die ruimte bieden voor voorzieningen voor de buurt.