Bouw van 40 nieuwe gezinswoningen in Amsterdam Nieuw-West gaat van start

In opdracht van Eigen Haard heeft ANA architecten het ontwerp gemaakt voor een nieuw woongebouw aan de rand van de Nieuwenhuysenbuurt in Amsterdam Nieuw-West. De sloop- en nieuwbouwopgave maakt onderdeel uit van het nieuwe stedenbouwkundige plan voor de vernieuwing van de gehele Nieuwenhuysenbuurt.

 

Gezinnen kiezen steeds vaker om in de stad te blijven wonen. Ze hebben eigen woonwensen zoals veilige speelplekken voor de kinderen en goed zicht op de buitenruimtes vanuit de woningen. In het nieuwe gebouw dat wordt ontwikkeld door Eigen Haard en Hillen & Roosen komen 40 woningen voor grote en kleine gezinnen in de sociale- en middenhuur.

 

Het ontwerp van ANA architecten omvat 5 verschillende woningtypes, waaronder 8 tweelaagse woningen op de begane grond. De nieuwe Kop Slotermeerlaan biedt zo ruimte aan bewoners van diverse leeftijden en levensfasen. In de plint van het gebouw worden bedrijfsruimtes gerealiseerd die ruimte bieden voor voorzieningen voor de buurt. De voorbereidingen voor de sloop van het oude gebouw zijn al gestart. De bouw gaat eind dit jaar van start.

 

Eerder dit jaar werd in de Indische Buurt in Amsterdam een wooncomplex opgeleverd met 42 levensloopbestendige woningen voor ouderen en grote(re) gezinnen. Dit gebouw van ANA architecten aan de Kramatweg staat op de longlist van de ARC22 Architectuur Award.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief