ANA architecten ontwerpt gebouwen vanuit een duidelijke visie: we zoeken naar vorm die ruimte geeft aan nieuwe mogelijkheden voor gebruik. Daarbij gaan we graag voorbij gaan aan voorgeprogrammeerde en gangbare oplossingen. Onze ontwerpen zijn helder, functioneel en sprekend in hun eenvoud. Een eenvoud die bij nadere beschouwing steeds een extra laag onthult.

 

De maatschappij verandert voortdurend. Dat vereist van architecten aan de ene kant een lange termijnvisie en aan de andere kant flexibiliteit en aanpassingsvermogen. In onze werkwijze speelt ontwerpend onderzoek een belangrijke rol. Middels onze eigen onderzoeksprojecten vinden we antwoorden op hedendaagse en toekomstige ruimtelijke vraagstukken. Ook hebben we een sterke binding met het architectuuronderwijs.

 

ANA werkt aan uiteenlopende projecten, variërend in schaal (van woonhuis tot grootschalige woningbouwopgave) als in programma (van woonschip tot schoolgebouw). Daarbij ligt ons vertrekpunt voor het ontwerp in het perspectief van de gebruiker.

 

Ons bureau telt twaalf gemotiveerde architecten, projectleiders en bouwkundigen. De kracht van dit team ligt in de persoonlijke, toegewijde, en creatieve houding waarmee elk project wordt benaderd. Wij werken voor diverse opdrachtgevers in steeds andere samenwerkingsvormen. Per opdracht bekijken wij waar onze toegevoegde waarde ligt en hoe wij de opdrachtgever optimaal bij een project kunnen adviseren. We hebben vaste samenwerkingspartners die ons kunnen ondersteunen indien aanvullende expertise nodig is. Op die manier zijn we flexibel en kunnen we een hoogwaardig resultaat blijven garanderen.

Team

qodef-theam-image
Rosa Jonkman
qodef-theam-image
Thijs Huisink
qodef-theam-image
Joeri van Wijk
qodef-theam-image
Maarten Vermeulen
qodef-theam-image
Tanja van Slooten
qodef-theam-image
Trung Hieu Ta
qodef-theam-image
Angela Bramato