Case studie: open bouwen en Het Schetsblok

Case studie: open bouwen en Het Schetsblok

 

Op de website van het architectennetwerk Open Building zijn een aantal case studies te vinden die gebouwd zijn volgens de principes van het open bouwen, zo ook het award-winnende gebouw Het Schetsblok. In de project beschrijving wordt onderscheid gemaakt tussen drie niveaus: Open Cities, Open Buildings en Open Systems. Dankzij het open casco kunnen zowel de eerste bewoners als toekomstige bewoners een woning maken die aansluit bij hun behoeftes en wensen. Daarbij speelde co-creatie een grote rol in het ontwerpproces. Lees hier meer.

 

Op de website openbuilding.co lees je meer over de principes van het open bouwen en hoe Het Schetsblok en andere case studies zijn opgebouwd.

 

Er is zelfs een Open Building Audio Tour door Amsterdam! Maak een tour langs tien gebouwen van verschillende architecten in Amsterdam die gebouwd zijn volgens de principes van het open bouwen.

 

Tot slot, deze maand staat het thema Open Building centraal op onze Instagrampagina. Daar vind je meer gebouwen die op deze manier zijn opgebouwd.