Household Hardware

Tags

Werk

Opdrachtgever

Household Hardware

Programma

Verbouwing werk- en showcase ruimte

Locatie

Amsterdam-Noord

Periode

2017

Status

Gerealiseerd

Household Hardware

 

In het ruige havengebied van Buiksloterham heeft ANA met een speelse ingreep het interieur van groothandel Household Hardware van een opslagloods in een passende werk- en showcase ruimte veranderd. De loods was oorspronkelijk verdeeld in een opslagruimte aan de achterzijde en een werkruimte voorin. Op het grensvlak van deze twee zones zijn nu vijf gebruikte containers geplaatst. Samen vormen ze een levendig landschap, dat Household Hardware naar eigen wens heeft ingevuld.

 

Omdat de gestapelde containers verspringen, zijn aan de zijkant openingen ontstaan naar de achtergelegen opslagruimte. Zo zijn de twee zones opnieuw met elkaar verbonden. De containers zijn op verschillende plekken opengewerkt. Door de invulling van glas, ofwel een kastenwand, ontstaan in de containers lichte ruimtes die dienst doen als kantoor. Vanaf de voorzijde van de loods vormt de onderste laag containers, samen met de ruimte voor de containers, een showcase van het assortiment.

 

De trap verbindt de voorzijde van de loods met het entresol op de containers. Vanuit het entresol zijn eveneens twee tot kantoor omgebouwde containers bereikbaar. Door de terughoudende kleur van het staal en het gebruik van hout in het interieur van de containers ontstaat een rustige achtergrond waartegen de tentoongestelde spullen krachtig tot uiting komen.