Huis BS

Tags

Particulier, Wonen

Opdrachtgever

Particulier

Programma

Herenhuis

Locatie

Zeeburgereiland, Amsterdam

Periode

2014

Status

Gerealiseerd

Huis BS

 

Op het Zeeburgereiland bouwde ANA architecten een contrastrijk huis voor een fijnmechanicus en een edelsmit. Het huis maakt optimaal gebruik van de bijzondere kwaliteiten van deze locatie op IJburg.

 

Na een spannende route door het besloten en intieme gedeelte van het huis ontvouwt zich boven het weidse uitzicht in de ruimtelijke woonlagen van het huis. De enorme pui over de volle breedte en hoogte van de woonkamer biedt aan de noordzijde een fantastisch uitzicht over Waterland en het Buiten-IJ.

 

Aan de zuidzijde heeft de woning een dakterras op de bovenste verdieping dat in directe verbinding staat met de woonkamer en via een vide ook met de keuken op de derde verdieping. Het huis is zeer energiezuinig. Het heeft in de uitgangsituatie een EPC van 0,6 en is voorbereid op de plaatsing van zonnepanelen. De woningscheidende wanden zijn uitgevoerd in goed isolerende porotherm blokken, waardoor ook het energieverlies via de spouw beperkt wordt. Het huis is in een bouwteam ontwikkeld en heeft daardoor een extreem goede prijskwaliteit verhouding.