Speeltuingebouw Barentzsplein

Tags

Hout, Werk, Wonen

opdrachtgever

Stadsdeel West

programma

speeltuininrichting

periode

2013

locatie

Amsterdam

Speeltuingebouw Barentzsplein

 

ANA architecten heeft in 2013 de selectie gewonnen voor de transformatie van het speeltuingebouw op het Barentszplein in Amsterdam. Stadsdeel West maakte een plan voor de herinrichting van de speeltuin en wilde ook het speeltuingebouw duurzaam vernieuwen. Het vernieuwde Speeltuingebouw op het Barentszplein is een schakel tussen uitersten: de grote en kleine schaal, jong en oud, binnen en buiten. Het staat op een plek waar de kleine schaal van het speelplein en de grote schaal van het IJ samen komen en het legt de verbinding met de speeltuininrichting, die ook deels door ANA is ontworpen. Met een paar krachtige ingrepen heeft het gebouw een frisse en krachtige nieuwe uitstraling gekregen en is het sterk verduurzaamd.