Betaalbare gezinsappartementen in The Family

Tags

Family plan, gezinnen, Gezinsappartementen, Wonen

opdrachtgever

BPD

programma

woongebouw voor gezinnen

periode

2018 - heden

locatie

Spoorzone Delft

status

in ontwikkeling

website

The Family

The Family

 

Steeds meer gezinnen kiezen er bewust voor om in de stad te blijven wonen. Zij verkiezen een woonomgeving met een diversiteit aan mensen en voorzieningen boven de rust van de buitenwijk. Op veld 10 in Spoorzone Delft zijn veel aanknopingspunten om voor deze doelgroep een prettig stedelijke leefomgeving te creëren.

 

Omdat woonwensen veranderen heeft BPD in samenwerking met ANA een studie gedaan naar goede gezinsappartementen. De kennis uit de studie is ingezet om een gebouw te ontwikkelen dat aansluit bij de wensen van deze groep en iets nieuws toevoegt aan de Delftse woningmarkt. In wooncomplex The Family, komen diverse appartementen speciaal voor gezinnen. De woningen zijn door een slim ontwerp eenvoudig aan te passen voor elke gezinsfase en uiteenlopende gezinssamenstellingen.

Stedelijk wonen is relatief duur, dat vraagt derhalve om slimme compacte oplossingen voor verschillende vormen van gebruik. In The Family worden bepaalde voorzieningen gedeeld. Bijvoorbeeld een klusruimte of een gezamenlijke opslag.

Niet alleen de afzonderlijke woningen maar het hele complex is ontworpen om stedelijke gezinnen een perfecte woonomgeving te bieden. In en om het gebouw zijn plekken ingericht voor kinderen van verschillende leeftijden. Jonge kinderen spelen voor de deur op de extra brede galerijen of in de groene binnenplaats.
Het “Stadsgezinscommunitybuilding” is een complex dat ruimte en veiligheid biedt die huishoudens met kinderen wensen, op loopafstand van de stedelijke reuring en ook binnen financieel bereik met een middeninkomen. Nu nog ongekend – in Delft en in Nederland- maar straks zó logisch en vanzelfsprekend dat we ons afvragen waarom dit al niet veel langer bestond.