Zomervakantie en buitenruimtes

ANA wenst iedereen een fijne zomer vol met ontspanning, zon en inspiratie!

 

De zomermaand juli staat bij ANA in het teken van buiten zijn. De buitenruimte speelt een belangrijke rol bij de kwaliteit van de woning. De coronapandemie bewees hoe belangrijk buitenruimtes  zijn. Mensen hebben behoefte aan een plek om buiten te zitten, om het hoofd leeg te maken, om samen te eten en voor kinderen om vrij te kunnen spelen. Buitenruimten kunnen zowel privaat als collectief zijn. Private buitenruimten zijn fijn om je terug te trekken, terwijl in collectieve ruimten bewoners elkaar ontmoeten en kinderen met elkaar kunnen spelen.

 

Er zijn vele vormen van buitenruimtes; van tuinen, tot dakterrassen of gezamenlijke galerijen. ANA onderzoekt bij het ontwerp van de woningbouw welk type buitenruimte het best past bij de doelgroep, de woningtypologie en de omgeving. Voor jonge gezinnen is het belangrijk dat er veilige speelruimten zijn. Ook kleine woningtypologieën zijn enorm gebaat bij een buitenruimte. Volgens het Bouwbesluit is een buitenruimte niet vereist bij woningen onder de  50m2, terwijl dit juist veel extra kwaliteit toevoegt. We zoeken naar innovatieve en functionele oplossingen zodat de buitenruimte aansluit bij de wensen van de bewoners.

 

Op onze Instagram vind je in de high lights nog meer voorbeelden van buitenruimtes in projecten van ANA.

 

Hoe ziet jouw ideale buitenruimte van een woning eruit? Heeft het veel groen of juist een ruime zithoek? Deel met ons jouw gedachten over de ideale buitenruimte van een stadsappartement.

 

 

Van 31 juli t/m 08 augustus is ons bureau gesloten vanwege de vakantie.
Voor dringende vragen graag mailen naar: 
mail@ana.nl met ”URGENT” in het onderwerp.

Vanaf maandag 9 augustus zijn wij weer terug met veel creativiteit.

 

 

Fijne vakantie namens het ANA team!